Papryka pochodzi z ekologicznych upraw. Zachowuje swoje naturalne właściwości i smak, dzięki procesowi grillowania, bez dodatku substancji konserwujących.
Zdrowa ciekawostka! Papryka to źródło witamin i minerałów – zwłaszcza witaminy C. Jej zawartość w papryce jest aż pięciokrotnie wyższa niż w cytrusach. Co ciekawe – papryka, jako jedno z nielicznych warzyw, zachowuje swoje właściwości odżywcze pod wpływem duszenia i pieczenia.
Składniki: Czerwona papryka grillowana*, olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 7%, cukier*, ocet*, sól, czosnek*, pietruszka*.
*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH
Przechowywanie: Paprykę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, do 3 dni.
Pojemność opakowania netto: 290 ml
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
- Wartość energetyczna 1296 kJ / 310 Kcal
- Tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g
- Węglowodany 10 g, w tym cukry 7,5 g
- Białko 1,5 g
- Sól 1,0 g
Zastosowanie: Świetna do kanapek, pizzy, makaronów.