Papryka grillowana w oliwie z oliwek

 

Papryka pochodzi z ekologicznych upraw. Zachowuje swoje naturalne właściwości i smak, dzięki procesowi grillowania, bez dodatku substancji konserwujących.

Zdrowa ciekawostka! Papryka to źródło witamin i minerałów – zwłaszcza witaminy C. Jej zawartość w papryce jest aż pięciokrotnie wyższa niż w cytrusach. Co ciekawe – papryka, jako jedno z nielicznych warzyw, zachowuje swoje właściwości odżywcze pod wpływem duszenia i pieczenia.


Składniki: Czerwona papryka grillowana*, olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 7%, cukier*, ocet*, sól, czosnek*, pietruszka*.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH

Przechowywanie: Paprykę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, do 3 dni.


Pojemność opakowania netto: 290 ml


Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

  • Wartość energetyczna 1296 kJ / 310 Kcal
  • Tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g
  • Węglowodany 10 g, w tym cukry 7,5 g
  • Białko 1,5 g
  • Sól 1,0 g

Zastosowanie: Świetna do kanapek, pizzy, makaronów.