Pasta z ciecierzycy z siemieniem lnianym i czarnym sezamem

 

Pasty z warzyw, to doskonały pomysł, by zamienić tradycyjne kanapki  w codzienną ucztę smaków. Ciecierzycę do naszej pasty pozyskaliśmy z wyselekcjonowanych eko upraw, kiedy był na nią sezon. Delektuj się tym smakiem o każdej porze roku.

Zdrowa ciekawostka! Warzywa najzdrowsze i najsmaczniejsze to te świeże, zbierane sezonowo. Co zrobić zimą, kiedy odczuwamy brak świeżych warzyw? Sięgnąć po przetwory. Proces przetwarzania warzyw skutkuje zwiększeniem ich właściwości odżywczych. Dzięki temu nawet zimą i wiosną możemy cieszyć się bogactwem witamin i minerałów.


Składniki: Ciecierzyca gotowana 60%* (ciecierzyca, sól), woda, miazga sezamowa tahini*, sok cytrynowy*, oliwa z oliwek*, siemię lniane 3%*, przyprawy*, sezam czarny 0,8%*, sól.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH BEZ KONSERWANTÓW

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

  • Wartość energetyczna 873 kJ / 211 Kcal
  • Tłuszcz 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
  • Węglowodany 6,3 g, w tym cukry 1,3 g
  • Błonnik 9,3 g
  • Białko 8,0 g
  • Sól 1,2 g

Zastosowanie: Doskonała na kanapkę albo jako dip.