Passata włoska powstała z przetartych pomidorów, które dorastały na włoskich uprawach ekologicznych. Dojrzałe w słońcu pomidory nabrały pełni właściwości smakowych.
Bio Passata idealna dla wegan i wegetarian.
Zdrowa ciekawostka! Pomidory to najbogatsze źródło likopenu – organicznego związku chemicznego o działaniu przeciwutleniającym. Co ciekawe nie traci on swoich właściwości podczas obróbki cieplnej, ani w miarę upływu czasu.
W przetworach takich jak Passata jest go nawet 2-3 razy więcej, niż w świeżych pomidorach!
Składniki: Pomidory*, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH 99,9% – KONTROLOWANE PRZEZ SYSTEM EC
Przechowywanie: Bio Passatę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce do 72 godzin.
Pojemność opakowania: 720 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 164 kJ / 39 Kcal
- Tłuszcz 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
- Węglowodany 5 g, w tym cukry 3,8 g
- Błonnik 1,2 g
- Białko 1,6 g
- Sól 0,1 g
Zastosowanie: Doskonała do sosów, zup, jako dip.