Oliwa z oliwek, najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia pochodzi z upraw ekologicznych, na których maksymalnie ogranicza się używanie środków chwastobójczych, pestycydów oraz nawozów sztucznych.
Zdrowa ciekawostka! Oliwa z oliwek to marka sama w sobie. Doceniamy ją za prozdrowotne właściwości, ale rzadko kiedy bierzemy pod uwagę proces jej powstawania. My bacznie pilnujemy procesu jej produkcji – dostarczając na rynek pełnowartościową oliwę z pierwszego tłoczenia. Oliwa extra virgin jest uzyskiwana z pierwszego tłoczenia na zimno, jest tłuszczem naturalnym, doskonale sprawdza się w kuchni jako dodatek do potraw, najlepiej na surowo. Poziom kwasowości oliwy z oliwek extra virgin wynosi nie więcej niż 0,08%.
Ciemne szkło butelki chroni produkt przed szkodliwymi promieniami słonecznymi.
Składniki: Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia*.
*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH
Przechowywanie: Oliwę należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu, zmętnienie pod wpływem niskiej temperatury jest zjawiskiem naturalnym.
Objętość: 500 ml
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
- Wartość energetyczna 370 kJ / 900 Kcal
- Tłuszcz 100 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g, jednonienasycone 75 g, wielonienasycone 10 g
- Węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g
- Błonnik 0 g
- Białko 1 g
- Sól 0,54 g
Zastosowanie: Świetny dodatek do sałatek, sosów, makaronów, pizzy.