Buliony to podstawa każdej zupy, nadająca jej smak. Dlatego skomponowaliśmy je ze składników pochodzących z ekologicznych upraw, a w niektórych bulionach ograniczyliśmy nadmiar soli.
Tam, gdzie było to możliwe wykorzystaliśmy sól morską, aby zapewnić jeszcze wyższą jakość produktów. Mając na uwadze zdrowie naszych Konsumentów, ograniczyliśmy jej ilość w niektórych naszych bulionach wzbogacając je o gamę aromatycznych przypraw, które pozwalają na przygotowanie zdrowych posiłków.
- bez glutenu
- idealny dla wegan i wegetarian
Zdrowa ciekawostka! Sól jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzienna norma na sód u osób dorosłych wynosi 1500 mg na dobę – to tyle, ile zawiera płaska łyżeczka.
Składniki: Chlorek potasu, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, miso* (soja*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 13,7%, (cebula*, seler*, marchew), sól, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, maltodekstryna*, natka pietruszki*, przyprawy*.
*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH >95% – KONTROLOWANE PRZEZ SYSTEM EC
Przechowywanie: Buliony należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 60 g
Wartość odżywcza w 100 ml przygotowanego bulionu (10 g na 500 ml wody):
- Wartość energetyczna 26 kJ / 6 Kcal
- Tłuszcz 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- Węglowodany < 0,5 g, w tym cukry < 0,5 g
- Białko < 0,5 g
- Sól 0,25 g
Zastosowanie: Świetny dodatek do zup, sosów i gulaszy.