Ustawienia plików cookies
Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są niezbędne do umożliwienia korzystania z podstawowych funkcji witryny.


Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Domowa pizza z sosem pomidorowym BioOaza

 

SKŁADNIKI (na 2 porcje):

– 1 puszka sosu pomidorowego BioOaza
– 250 g mąki pszennej
– 150 ml wody
– 25 g drożdży
– ½ łyżeczki cukru
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżeczka oliwy
– mozzarella
– bazylia
– pomidorki koktajlowe

PRZEPIS:

Zacznij od przygotowania rozczynu. Drożdże (powinny mieć temperaturę pokojową) rozpuść w ciepłej wodzie, a następnie dodaj cukier, 2 łyżki mąki i odstaw na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę z solą przesiej do miski i wlej rozczyn, mieszaj składniki przez 3 minuty, a na koniec dolej jeszcze oliwę. Ciasto wyrabiaj, aż uzyska elastyczność. Powinno Ci to zająć około 15 minut. Następnie włóż do miski i przykryte ścierką odstaw na godzinę. Kiedy ciasto wyrośnie, pozagniataj je, uformuj z niego dwie kule i na kilka minut przykryj ściereczką. Na dwie posmarowane oliwą blachy wyłóż porcję ciasta i rozprowadź je palcami po całej powierzchni. Nałóż warstwę sosu pomidorowego BioOaza, plastry mozzarelli i połówki pomidorków koktajlowych. Po 15 minutach włóż do piekarnika i piecz przez ok. 10 minut w temperaturze 250 stopni. Na koniec posyp pizze świeżymi listkami bazylii.