Buliony to podstawa każdej zupy, nadająca jej smak. Dlatego skomponowaliśmy je ze składników pochodzących z ekologicznych upraw, a w niektórych bulionach ograniczyliśmy nadmiar soli.
- bez glutenu
- bez sztucznych barwników
Tam, gdzie było to możliwe wykorzystaliśmy sól morską, aby zapewnić jeszcze wyższą jakość produktów. Mając na uwadze zdrowie naszych Konsumentów, ograniczyliśmy jej ilość w niektórych naszych bulionach wzbogacając je o gamę aromatycznych przypraw, które pozwalają na przygotowanie zdrowych posiłków.
Zdrowa ciekawostka! Sól jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzienna norma na sód u osób dorosłych wynosi 1500 mg na dobę – to tyle, ile zawiera płaska łyżeczka.
Składniki: Sól morska, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), miso* (soja*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 6,3% (cebula*, seler* marchew, natka pietruszki*,czosnek*,rozmaryn*), sproszkowane gotowane mięso wołowe* 5%, ekstrakt z drożdży, skrobia kukurydziana*, przyprawy*.
*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH >95% – KONTROLOWANE PRZEZ SYSTEM EC
Przechowywanie: Buliony należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 66 g
Wartość odżywcza w 100 ml przygotowanego bulionu (11 g na 550 ml wody):
- Wartość energetyczna 21 kJ / 5 Kcal
- Tłuszcz <0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- Węglowodany <0,5 g, w tym cukry <0,5 g
- Białko <0,5 g
- Sól 1,1 g
Zastosowanie: Świetny dodatek do zup, sosów i gulaszy.