Wyśmienita tarta z dżemem wiśniowym BioOaza

 

SKŁADNIKI:
– dżem wiśniowy BioOaza
– 250 g mąki pszennej
– 50 g cukru
– 120 g masła
– 1 łyżka cukru waniliowego
– ½ łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 łyżka kwaśnej śmietany
– 2 żółtka
– sól
– bita śmietana (opcjonalnie)
– świeże owoce (opcjonalnie)

PRZEPIS:
Składniki potrzebne do wykonania ciasta dokładnie zagnieć. Uformuj z masy kulę, spłaszcz ją i owiń folią. Pozostaw w lodówce na ok. godzinę. Po wyjęciu, rozwałkuj ciasto i wyłóż na wysmarowaną masłem formę. Nakłuj tartę w kilku miejscach i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez ok. 25 minut. Po ostudzeniu, nałóż na wypiek dżem wiśniowy BioOaza. Możesz udekorować całość bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Scroll Up