Papryka grillowana

 

Papryka pochodzi z ekologicznych upraw. Zachowuje swoje naturalne właściwości i smak, dzięki procesowi grillowania, bez dodatku substancji konserwujących.

Zdrowa ciekawostka! Papryka to źródło witamin i minerałów – zwłaszcza witaminy C. Jej zawartość w papryce jest aż pięciokrotnie wyższa niż w cytrusach. Co ciekawe – papryka, jako jedno z nielicznych warzyw, zachowuje swoje właściwości odżywcze pod wpływem duszenia i pieczenia.


Składniki: Czerwona papryka grillowana*, woda, cukier*, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH

Przechowywanie: Paprykę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, do 3 dni.


Masa netto: 450 g


Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

  • Wartość energetyczna 130 kJ / 31 Kcal
  • Tłuszcz < 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
  • Węglowodany 6,4 g, w tym cukry 4,6 g
  • Białko 0,8 g
  • Sól 0,4 g

Zastosowanie: Świetna do kanapek, pizzy, makaronów.

 

 

Scroll Up