Pasta paprykowa

Pasty z warzyw, to doskonały pomysł, by zamienić tradycyjne kanapki  w codzienną ucztę smaków. Paprykę do naszej pasty pozyskaliśmy z wyselekcjonowanych eko upraw, kiedy był na nią sezon. Teraz możesz cieszyć się jej smakiem o każdej porze roku.

Zdrowa ciekawostka! Warzywa najzdrowsze i najsmaczniejsze to te świeże, zbierane sezonowo. Co zrobić zimą, kiedy odczuwamy brak świeżych warzyw? Sięgnąć po przetwory. Proces przetwarzania warzyw skutkuje zwiększeniem ich właściwości odżywczych. Dzięki temu nawet zimą i wiosną możemy cieszyć się bogactwem witamin i minerałów.


Składniki: Grillowana czerwona papryka* 74%, pomidory*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól morska, czarny pieprz*.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH BEZ KONSERWANTÓW

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 180 g


Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

  • Wartość energetyczna 256 kJ / 61 Kcal
  • Tłuszcz 1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
  • Węglowodany 10 g, w tym cukry 7,5 g
  • Błonnik 2,3 g
  • Białko 1,8 g
  • Sól 0,8 g

Zastosowanie: Doskonała na kanapkę albo jako dip.

 

 

Scroll Up