Passata

Passata włoska powstała z przetartych pomidorów, które dorastały na włoskich uprawach ekologicznych. Dojrzałe w słońcu pomidory nabrały pełni właściwości smakowych.

Bio Passata idealna dla wegan i wegetarian.

Zdrowa ciekawostka! Pomidory to najbogatsze źródło likopenu – organicznego związku chemicznego o działaniu przeciwutleniającym. Co ciekawe nie traci on swoich właściwości podczas obróbki cieplnej, ani w miarę upływu czasu.

W przetworach takich jak Passata jest go nawet 2-3 razy więcej, niż w świeżych pomidorach!


Składniki: Pomidory*, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH 99,9% – KONTROLOWANE PRZEZ SYSTEM EC

Przechowywanie: Bio Passatę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce do 72 godzin.


Pojemność opakowania: 720 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 164 kJ / 39 Kcal
  • Tłuszcz 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
  • Węglowodany 5 g, w tym cukry 3,8 g
  • Błonnik 1,2 g
  • Białko 1,6 g
  • Sól 0,1 g

Zastosowanie: Doskonała do sosów, zup, jako dip.