Dżem śliwkowy o obniżonej zawartości cukrów

Natury nie powinno się ulepszać, sama w sobie jest doskonała. Wiemy o tym, przygotowując dżemy. Sprawdź nasz wiśniowy.

Zdrowa ciekawostka! Pasteryzacja, którą wykorzystujemy do utrwalenia owoców w hermetycznie zamkniętych słoikach, to najbezpieczniejsza i najprostsza metoda zapewniająca świeżość owoców bez konieczności dodawania substancji konserwujących.

Dzięki naturalnej pasteryzacji mamy gwarancję, że owoce zachowują na długo termin przydatności do spożycia. Ale co najważniejsze, nie tracą swoich właściwości odżywczych, cennych minerałów i witamin.


Składniki: Śliwki*, cukier trzcinowy*, woda,  substancja żelująca– pektyny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH

Przechowywanie: Dżem należy przechowywać w zacienionym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 48 godzin.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

  • Wartość energetyczna 612 kJ / 144 Kcal
  • Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
  • Węglowodany 35 g, w tym cukry 35 g
  • Błonnik 2,1 g
  • Białko 0,0 g
  • Sól 0,0 g

Zastosowanie: Doskonały na kanapkę, do deserów i ciast