Bulion warzywny z minimalną zawartością soli

Buliony to podstawa każdej zupy, nadająca jej smak. Dlatego skomponowaliśmy je ze składników pochodzących z ekologicznych upraw, maksymalnie eliminując  konserwanty, a w niektórych bulionach nadmiar soli.

Tam, gdzie było to możliwe wykorzystaliśmy sól morską, aby zapewnić jeszcze wyższą jakość produktów. Mając na uwadze zdrowie naszych Konsumentów, ograniczyliśmy jej ilość w niektórych naszych bulionach wzbogacając je o gamę aromatycznych przypraw, które pozwalają na przygotowanie zdrowych posiłków.

  • bez glutenu
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Zdrowa ciekawostka! Sól jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dzienna norma na sód u osób dorosłych wynosi 1500 mg na dobę – to tyle, ile zawiera płaska łyżeczka.


Składniki: Chlorek potasu, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, miso* (soja*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 13,7%, (cebula*, seler*, marchew), sól, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, maltodekstryna*, natka pietruszki*, przyprawy*.

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH >95% – KONTROLOWANE PRZEZ SYSTEM EC

Przechowywanie: Buliony należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto:  60 g


Wartość odżywcza w 100 ml przygotowanego bulionu (10 g na 550 ml wody):

  • Wartość energetyczna 26 kJ / 6 Kcal
  • Tłuszcz 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
  • Węglowodany < 0,5 g, w tym cukry < 0,5 g
  • Białko < 0,5 g
  • Sól 0,25 g

Zastosowanie: Świetny dodatek do zup, sosów i gulaszy.

 

 

Scroll Up