Pesto czerwone

 

Pesto powstaje z bazylii lub suszonych pomidorów. Jego ojczyzną są Włochy. Oryginalnie ucierane było w marmurowych moździerzach z najlepszych lokalnych składników. My choć nie korzystamy z tradycyjnych metod przygotowania w moździerzach pozostawimy wierni najlepszym włoskim składnikom w naszych produktach

 


Składniki: olej słonecznikowy*, suszone pomidory* 33%, koncentrat pomidorowy* 15%, bazylia* 3.5%, sól, ser Parmigiano Reggiano DOP* 2% (mleko*, sól, podpuszczka zwierzeca), orzechy nerkowca*, orzeszki piniowe* 1%, ocet winny*, cukier*, czosnek* 0,3%, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy).

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH 99,9% – KONTROLOWANE PRZEZ SYSTEM EC

Przechowywanie: Pesto należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce do 5 dni.


Pojemność opakowania: 156 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1607 kJ / 390 Kcal
  • Tłuszcz 37 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g
  • Węglowodany 6,5 g, w tym cukry 5,0 g
  • Błonnik 4,1 g
  • Białko 4,9 g
  • Sól 3,2 g

Zastosowanie: Doskonałe do makaronów, pieczywa, sałat  serów.