Ustawienia plików cookies
Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są niezbędne do umożliwienia korzystania z podstawowych funkcji witryny.


Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Pesto czerwone

 

Pesto powstaje z bazylii lub suszonych pomidorów. Jego ojczyzną są Włochy. Oryginalnie ucierane było w marmurowych moździerzach z najlepszych lokalnych składników. My choć nie korzystamy z tradycyjnych metod przygotowania w moździerzach pozostawimy wierni najlepszym włoskim składnikom w naszych produktach

 


Składniki: olej słonecznikowy*, suszone pomidory* 33%, koncentrat pomidorowy* 15%, bazylia* 3.5%, sól, ser Parmigiano Reggiano DOP* 2% (mleko*, sól, podpuszczka zwierzeca), orzechy nerkowca*, orzeszki piniowe* 1%, ocet winny*, cukier*, czosnek* 0,3%, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy).

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH 99,9% – KONTROLOWANE PRZEZ SYSTEM EC

Przechowywanie: Pesto należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce do 5 dni.


Pojemność opakowania: 156 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1607 kJ / 390 Kcal
  • Tłuszcz 37 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g
  • Węglowodany 6,5 g, w tym cukry 5,0 g
  • Błonnik 4,1 g
  • Białko 4,9 g
  • Sól 3,2 g

Zastosowanie: Doskonałe do makaronów, pieczywa, sałat  serów.