Oliwki nadziewane papryką

 

Oliwki greckie uznawane są za jedne z najszlachetniejszych . Nic dziwnego bo pochodzą z regionów, w których dojrzewają w naturalnym rytmie. Na ich smak wpływ ma natura: gleba, nasłonecznienie, wiatr.

Zdrowa ciekawostka! Oliwki to owoce drzew oliwkowych, Na poszczególnych etapach dojrzewania zmieniają swój kolor i smak. Na smak oliwek ma wpływ region z którego pochodzą co doprowadziło do powstania konkretnych odmian oliwek. Doskonale sprawdzą się jako samodzielna przekąska ale też wzbogacą smakiem sałatki czy mięso.


Składniki: oliwki zielone (42,5)*, woda, czerwona papryka (7,5%)*, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy..

*SKŁADNIKI Z UPRAW EKOLOGICZNYCH

Przechowywanie: Oliwki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć do 14 dni.


Masa netto:  240 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 461 kJ / 112 Kcal
  • Tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,9 g
  • Węglowodany <0,5 g, w tym cukry <0,5 g
  • Błonnik 3,5 g
  • Białko 1,0 g
  • Sól 3,3 g

Zastosowanie: Świetny dodatek do sałatek, makaronów, pizzy.

 

 

Scroll Up