Ustawienia plików cookies
Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w Twojej przeglądarce, ponieważ są niezbędne do umożliwienia korzystania z podstawowych funkcji witryny.


Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Bruschetta z grillowanymi warzywami i suszonymi pomidorami BioOaza

 

SKŁADNIKI:

– słoik suszonych pomidorów BioOaza
– bagietka
– papryka
– cukinia
– cytryna
– 2 ząbki czosnku
– 6 łyżek oliwy z oliwek
– ser feta
– zioła prowansalskie
– natka pietruszki
– sól i pieprz

PRZEPIS:

Do oliwy dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, odrobinę soku z cytryny oraz sól i pieprz. Obraną cukinię i paprykę pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj w piórka. Wrzuć składniki do miski i zalej przygotowaną wcześniej oliwą z przyprawami. Zawiń wszystko w folię aluminiową i piecz na grillu przez ok. 20 minut. Następnie przełóż warzywa z powrotem do miski,dodaj paski suszonych pomidorów BioOaza i natkę pietruszki. Bagietkę pokrój w skośne kromki, natrzyj je czosnkiem i na każdej połóż porcję warzyw. Na koniec dodaj odrobinę fety.