Bruschetta z grillowanymi warzywami i suszonymi pomidorami BioOaza

 

SKŁADNIKI:

– słoik suszonych pomidorów BioOaza
– bagietka
– papryka
– cukinia
– cytryna
– 2 ząbki czosnku
– 6 łyżek oliwy z oliwek
– ser feta
– zioła prowansalskie
– natka pietruszki
– sól i pieprz

PRZEPIS:

Do oliwy dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, odrobinę soku z cytryny oraz sól i pieprz. Obraną cukinię i paprykę pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj w piórka. Wrzuć składniki do miski i zalej przygotowaną wcześniej oliwą z przyprawami. Zawiń wszystko w folię aluminiową i piecz na grillu przez ok. 20 minut. Następnie przełóż warzywa z powrotem do miski,dodaj paski suszonych pomidorów BioOaza i natkę pietruszki. Bagietkę pokrój w skośne kromki, natrzyj je czosnkiem i na każdej połóż porcję warzyw. Na koniec dodaj odrobinę fety.